Dedikerad Hosting

Skillnaden mellan delad hosting och dedikerad hosting

Vill du lansera din webbplats och göra den tillgänglig för online användare? Valet av rätt typ av hostinglösning är viktigt för din webbplats. De vanligaste alternativen är – dedikerad hosting och delade webbhotelltjänster.

Delad och dedikerad – Definition

Delad hosting innebär att en server hostar flera olika webbplatser. Det är jämförbart med till exempel kollektivtrafiksystem och är ett prisvärt val. Dina resurser (såsom CPU, Minne och bandbredd) kommer att delas med flera andra användare. Dedikerad hosting innebär att ni får tillgång till en server helt och hållet för er själva.
Dedikerad hosting ger full kontroll över resurser, prestanda och de modifieringar ni önskar göra för er server.

Dedikerad kontra Delad Hosting

Om du inte har goda tekniska färdigheter för att kontrollera allt kan du välja delade webbhotellstjänster. Då sköter webbhotellet underhåll på servern m.m. Administrativ åtkomst är begränsad och är därmed ‘r delad hosting inte lika anpassningsbar. Med delade webbhotellstjänster får ni tillgång till kontrollpanelen cPanel för att kunna hantera databaser, filer och e-postkonton m.m.
De med bättre teknisk bakgrund kan istället investera i dedikerade servrar. De får då större kontroll och kan hantera allt som behövs. Om du inte har någon speciell teknisk expertis kan du ändå välja dedikerad server och anlita IT-konsulter. De kommer att hjälpa dig att hantera servern.

Vilken hostingplan ger bäst prestanda?

En optimerad webbplats attraherar mer trafik och konverterar fler besökare. Naturligtvis kan valet av ditt hostingföretag göra skillnad för din webbplats prestanda. Eftersom ni i ett webbhotell delar resurser med andra, finns det en risk för prestandaproblem om din webbplats är populär. Det är däremot lätt att uppgradera mellan de olika hostinglösningarna. Om ni växer ur ert webbhotell kan man byta till en dedikerad server. Serverresurserna kommer att vara dedikerade till din webbplats endast och kan därmed hantera bland annat fler besökare.

Säkrare hostingplan

Du har lagt ner mycket arbete på att skapa din webbplats eller applikation. De flesta webbhotellföretag har säkerhet i åtanke på de delade servrarna. Det är dock ändå viktigt att ni gör en utförlig analys innan ni väljer. Å andra sidan på en dedikerad server får ni friheten att köra alla typer av programvaror för att säkerställa alla era säkerhetskrav.

Att välja dedikerad hosting i svenska datacenter säkerställer även att er data endast stannar inom Sveriges gränser.

Vem använder delad och dedikerad hosting?

Delade webbhotellspaket är bäst för nybörjare som behöver en budgetvänlig lösning och något som “bara fungerar”. Du kan välja det för din personliga webbplats eller om ni är småföretagare. Om din webbplats/applikation börjar bli populär och får mycket trafik kan det bli problematiskt på ett webbhotell. Då kan det vara dags att välja en egen server. Om du har en något högre budget kan du investera i en egen server direkt för att täcka för framtiden. Större organisationer som driver större siter/applikationer investerar i egna servrar. Antingen managerar man själv eller anlitar IT-konsulter.

Köp dina hostingtjänster från ett pålitligt företag

Wopsa Web Services är ett pålitligt företag där ni kan köpa webbhotellspaket till konkurrenskraftiga priser. Behöver ni mer resurser erbjuder vi även egna servrar. Jämför våra olika paket och andra detaljer på vår hemsida. Kontakta Wopsa idag för att få mer detaljer om vår tjänsteportfölj.