WordPress Hosting

Vad är WordPress Hosting?

Att bygga en webbplats med CMS-plattformen WordPress, är det enklaste sättet att starta ett onlineföretag. Men utan hosting kan du inte göra din WordPress-webbplats tillgänglig för dina potentiella kunder. Det är därför du behöver köpa ett hostingpaket för att göra webbplatsen tillgänglig för internetanvändare.

WordPress Hosting

WordPress-hosting avser weblösningar avsedda för webbplatser som drivs av WordPress. WordPress hosting uppfyller WordPress krav och tillhandahåller anpassade funktioner för sömlös prestanda. Men WordPress-hosting handlar inte bara om hosting för en webbplats. Hostingleverantören hjälper dig att optimera prestanda, förbättrar säkerhetsåtgärder och erbjuder ytterligare fördelar.

WordPress Hosting av Olika Typer

Det finns olika typer av WordPress-hosting tjänster

  • Webbhotell WordPress  Genom att beställa ett webbhotell och skapa din WordPress site är du snabbt i gång och många gånger är detta tillräckligt. Din hostingleverantör tar hand om den bakomliggande driften av webbhotellet och er uppgift är att hantera WordPress siten. Detta är en så kallad DIY-lösning (DoItYourself) och är därför det billigaste alternativet. Nackdelar är att du själv måste lägga ner tid på att hantera/optimera/drifta själva WordPress siten.
  • Managed WordPress  Managed WordPress ger dig en säkrare och snabbare lösning. Du kommer att få regelbunden automatisk säkerhetskopiering, cachelagring på servernivå och uppdatering av WordPress. Du slipper alltså ägna din tid åt driften av din webbplats och kan istället ägna din till åt innehållet på siten. Då Managed WordPress är en mer omfattande tjänst med support på annan nivå kommer den till ett högre pris än ovan DIY-lösningar (DoItYourself).
  • Dedikerad hosting  Dedikerad hosting möjliggör oöverträffad för din WP-webbplats. Din webbplats kommer att vara så snabb det bara går, per betald krona, och du kommer att få fler anpassningsalternativ än både Webbhotell och Managed WordPress. Om du har en komplex webbplats är dedikerad hosting det rätta valet. Hostingleverantören tillhandahåller tillräckligt med resurser för att hantera hög trafik till din webbplats. Dedikerade servrar ger din WordPress kraft och minskar laddningstiderna. Nackdelarna med Dedikerad hosting är att man måste ta hand om driften av server själv vilket kan vara en relativ tuff uppgift för gemeneman samt att det inte är lika flexibelt med en dedikerad server vid förändring av prestanda/komponenter tillexempel uppgradera diskutrymme.
  • VPS-hosting Ni kan välja att hosta er WordPress på en VPS. Med denna hosting lösning får du en dedikerad del av den fysiska servern. Resurser kommer endast att tilldelas din webbplats. VPS-hosting låter dig också hantera serverkonfigurationer precis som dedikerad server. Det är alltså endast er fantasi som sätter stopp. VPS-hosting tillhandahålls i en dedikerad miljö och är det bästa sättet att få dedikerade resurser samtidigt som man behåller flexibiliteten i upp och nedskalning, både vertikalt och horisontellt, tillskillnad från dedikerad server. Denna flexibilitet kommer därför till ett högre pris per prestanda än dedikerad server. VPS hosting har precis som dedikerad server nackdelen att man måste ta hand om driften av servern själv.

Du kan jämföra dessa hostinglösningar för att välja den bästa för din WordPress-webbplats.

Köp WordPress-tjänster i Sverige

Även om du har köpt ett hostingpaket måste din WordPress-webbplats hanteras ordentligt. WordPress-experter för hantering av din site hjälper dig på olika sätt-

  • Nätverks- och serverövervakning – Proffs kommer alltid att övervaka servrarna och nätverket för att förhindra att potentiella problem påverkar din webbplats.
  • Upptidsinspektion – Din WordPress-webbplats behöver automatisk övervakning. Så experterna använder verktyg för att fastställa även mindre problem.
  • Hastighetsoptimering – Genom att förbättra kod och optimera bilder kommer proffsen att optimera hastigheten på siten.
  • Dagliga säkerhetskopior – Din databas och webbplats kommer att ha fullständiga säkerhetskopior för att undvika dataförlust i framtiden.
  • Borttagning av skadlig programvara – WP-experterna kommer att skanna din site och ta bort skadlig programvara.
  • Uppdateringar – Din WP kommer att uppdateras regelbundet, och webbplatsansvariga kommer ständigt att granska din drift.

Wopsa Web Services är ett pålitligt Sverigebaserat företag som tillhandahåller WordPress hostingtjänster till ett överkomligt pris. Wopsa har ett team av proffs för att upprätthålla prestandan på din webbplats och förhindra driftstopp. Du kan också registerera en domän för din WordPress-webbplats hos Wopsa.