Free Web Hosting

De 10 Främsta Anledningarna Till Att Gratis Webbhotell Inte Rekommenderas

Behöver du hosta din webbplats och göra den tillgänglig för användare online? Men du orolig för kostnaden för webbhotelltjänster? Vissa webbplatsägare letar efter gratis hosting för att spara pengar. Men gratis webbhotelltjänster rekommenderas inte eftersom de kommer med flera brister.

Begränsad Funktionalitet Och Design

Gratis webbhotell erbjuder ofta endast ett fåtal grundläggande mallar med flera begränsningar.

Betal webbhotell tillhandahåller en kontrollpanel laddad med flera funktioner. Med betal webbhotellspaket får du olika funktioner som –

  • Installation med ett klick
  • Vilket tema eller design som helst
  • Trafikanalysator
  • E-postfunktioner

Tvingade Reklam

Reklam på din site kan komma att irritera dina webbplatsbesökare. Om du inte betalar för premium webbhotell paket kommer dessa annonser att vara krav. Du kommer dessutom inte tjäna pengar för att du visar annonserna på din site. Det är alltså priset du betalar för att få använda gratis webbhotell.

Begränsad Lagring

Lagringsutrymmet som är tillgängligt hos gratis webbhotellen är mycket begränsat. Det kan till exempel vara så att du bara får 1 GB lagringsutrymme. Om du publicerar en enda 2-minuters HD-video kommer den att ta upp över 1 GB utrymme. Även enkla text- och bildfiler kan använda upp det tillgängliga utrymmet på nolltid. Du kommer sedan behöva köpa extra lagring.

Ingen Regelbunden Automatisk Säkerhetskopia

De flesta välrecenserade webbhotellföretag tillhandahåller automatiska säkerhetskopior. Men risken är stor att det inte ingår i gratis webbhotellstjänster. Om du av misstag har raderat en fil, eller att du måste rulla tillbaka efter en uppdatering som gått snett, finns det inget sätt att återställa.

Ingen Fokus På Säkerhet

Gratis webbhotell i Sverige garanterar inte pålitligt skydd mot intrång och cyberattacker. Om din webbplats blir hackad kan du inte enkelt återställa den. Det finns begränsad åtkomst till dina data och filer.

Att Förlora Agandeskapet är Den Största Oron

Din gratis hostade webbplats kan försvinna när som helst utan varning. Eftersom hostingföretaget inte får någon intäkt från dig, kan de stänga ute er när som helst.

Ingen Dedikerad Kundtjänst

Naturligtvis kommer du inte att få lika mycket, eller ingen hjälp alls av kundservicespersonal. Utan intäkter finns det inget sett för gratis webbhotell företagen att anställa personal. Under utvecklingen och hanteringen av din webbplats kan du stöta på tekniska problem. Det kan bli svårt att hantera de utan hjälp från ditt hostingföretag.

Negativt Varumärkesrykte

Din webbplats kommer inte att uppnå en hög rankning i SERP om du har valt gratis hosting. Det kan anses vara oprofessionellt att hosta din företagswebbplats med ett gratis paket.

Dålig Användarupplevelse

Din gratis webbplats kan komma att prestera sämre och driftstopp är vanligare. Begränsad bandbredd och hårt belastade delade serverresurser leder till långsammare laddningstider. De kan innebära att värdefull trafik går förlorat.

Överföring Av Webbplatsen är Utmanande

Du kanske tänker att du skall flytta din webbplats till en ny hostingpartner i framtiden. Men om du för närvarande använder ett gratis webbhotell, finns risken att du inte får full åtkomst och överföringen misslyckas. All tid ni lagt ner på siten går förgäves och ni måste börja om hos den nya hostingpartnern.

Så, dessa är några skäl att undvika gratis webbhotellösningar.
Wopsa Web Services tillhandahåller tillförlitliga och budgetvänliga webbhotellslösningar. Jämför våra webbhotellspaket eller kontakta oss för att veta mer.