En och samma mapp för alla sina datorer

OBS: Det finns förutom detta sättet även en Webbdisk/Webdav i cpanel!
Följ instruktionerna i cpanel för att sätta upp det - det blir då som en enhet på datorn.

Om ni behöver en plats där ni kan spara filer, bilder, info mm och komma åt denna mapp från alla era datorer, mobiler mm, så är det enklaste sättet ett FTP konto.
Istället för huvudlogin/FTP så skapa ett nytt FTP konto i cpanel som går till en valfri mapp.

Säkrast är att mappen finns utanför public_html men om man även vill nå mappen/filerna via en browser och www.....
så kan man ha den i public_html och sätta upp ett lösenordsskydd.

1. Skapa en mapp som ni skall spara allting i, förslagsvis utanför er public_html.
Ni kan skapa mappen via FTP eller i Filemanager i cpanel.
Vi säger att denna mapp heter "cloud".

2. Logga in till cpanel och gå till FTP konton.
Skapa ett nytt FTP konto och ange anv/lösenord samt sökvägen till mappen.
I detta fallet är det enbart "cloud" ni skall skriva in.
Ange också om ni vill begränsa utrymmet - låt det annars stå på obegränsad quota.

3. På era datorer (hemma, jobb, laptop) öppna utforskaren och under verktyg välj "Anslut nätverksenhet".
Längst ned sen så välj "Anslut till en webbplats som du .....".
Ange sedan er domän som www/FTP adress och användaruppgifterna.

Nu finns mappen på er dator där ni kan spara/se filerna.
Gör samma sak på de datorer ni vill skall ha samma mapp.

Cloud / Nätverksenhet / Synkronisering filer!