Hur man ändrar/tar bort/lägger till DNS Records.

Första som behövs är att man loggar in på sin cPanel
Guide för det hittas här

När man sedan loggat in scrollar man till DOMÄNER

Där klicka man på ZONE EDITOR

Och får då denna bild

Där klickar man på HANTERA

Då kommer man till en sida där man ser nedan bild.

På denna sida kan du göra flera val, antingen LÄGG TILL POST eller REDIGERA eller TA BORT (se bilder nedan)

Klickar man på LÄGG TILL POST

Eller REDIGERA

Vanliga posttyper i DNS

I DNS finns ett antal olika typer av poster specificerade. De vanligaste av dessa är:

• A, Host address – kopplar namn till IP-adress i IPv4
  • AAAA, Host address – kopplar namn till IP-adress i IPv6
  • CNAME, Canonical name for an alias – hanterar alias
  • MX, Mail exchange – specificerar vilka servrar som hanterar e-post åt en viss domän
  • NS, Authoritative name server – specificerar den DNS-server som är ansvarig för zonen
  • PTR, Domain name pointer – en variant av CNAME, används främst för att koppla en IP-adress till ett namn ("reverse lookup")
  • SOA, Start of authority – markerar starten på en ny zon
  • SRV, Service records – variant av MX, men som kan användas för godtyckliga tjänster (t.ex. XMPP)
  • TXT, Text strings – används för kommentarer och numera även till exempelvis publicering av Sender Policy Framework

Dessa posttyper (kallade RR, Resource Record) finns specificerade i diverse RFC:er, och registrerade av IANA.[3]