Vi har nyligen tagit bort möjligheter för säker anslutning genom TLS 1.0 och TLS 1.1 till våra servrar eftersom dessa protokoll inte är säkra.

Detta har medfört att de som använder äldre versionen av mejl programvara inte längre kan ansluta till våra servrar när de har krypterad anslutningen igång.

De programvaror som vi för närvarande vet har problem är.

• Outlook 2010 eller äldre
  • Windows Live Mail 2011
  • MacOS versioner under 10.13 (High Sierra)
  • Äldre versioner av Windows än Windows 7

Lösningen är att uppdatera programvaran eller använda alternativ programvara typ Mozilla Thunderbird

Följande support artikel från microsoft är en lösning för outlook2010 kravet är dock att det måste vara Windows 7

https://blogs.technet.microsoft.com/schrimsher/2016/07/08/enabling-tls-1-1-and-1-2-in-outlook-on-windows-7/