Logga in i kontrollpanelen (cPanel)

I kontrollpanelen hanterar du e-post, databaser, domännamn, vidarebefordringar och allt annat som har med ditt webbhotell att göra. Ibland benämner vi även kontrollpanelen som cPanel.

1. Hur loggar jag in i min kontrollpanel?

Adressen till din kontrollpanel är uppbygd genom att du skriver ditt domännamn följt av ett snedstreck och sedan cPanel i webbläsarens adressfält.
Om du tex. har domännamnet mittdomännamn.se så blir adressen till din kontrollpanel mittdomännamn.se/cPanel
Vår adress är Wopsa.se och vår kontrollpanel har då adressen wopsa.se/cpanel

Logga in på cPanel

Ibland finns det omständigheter som gör att detta inte fungerar, tex. om man har omdirigerat sitt domännamn till annan leverantör. Man kan då prova att skriva cPanel. före sitt domännamn i webbläsaren.
Enligt samma exempel som ovan så blir i så fall adressen till din kontrollpanel: cPanel.mittdomännamn.se

Logga in på cpanel

Skulle de två ovanstående metoderna inte fungera så finns det ett tredje alternativ. Det kräver dock att du känner till vilken server som ditt domännamn ligger på. Du skriver i så fall servernamnet följt av snedstreck och sedan cpanel.
ex: web01.wopsa.se/cpanel

Om inget av ovanstående fungerar så kontakta oss gärna på support@wopsa.se så skickar vi adressen till din kontrollpanel.