OBS: Automatisk installation av e-postkonton på MAC finns i cpanel under e-postkonton.

Installera nytt (eller justera) e-postkonto på MAC.
-----------------------------------------------------------------
Med SSL/TSL aktivt (secure/krypterad anslutning)

Ändra "er-domän.se" till er egna domän!

Starta mailprogrammet Mac Mail och välj "Konto" "Lägg till nytt".
Ange era uppgifter och fortsätt och ni kommer få upp att det inte kan fixa det auto, typ.
Får ni en varning om certifikat bara godkänn/fortsätt.

Som värdnamn (host/server) anger ni "mail.er-domän.se"

Se till att hela er epostadress är ert användarnamn !!

Klicka på Avancerat och TA BORT / Avmarkera "Upptäck & hantera..inställningar automatiskt".

SPARA

Under Konto menyn ser du ditt nya konto.
Markera detta och välj sedan ditt nya konto igen under "SMTP listan/inställningar ..." och välj att Justera/Ändra den.
När du får upp inställningara för SMTP server bytar du värdnamnet till "mail.er-domän.xyz" om det står något annat!

Se till att hela er epostadress är ert användarnamn.
Under Avancerat - avmarkera "Upptäck & hantera..inställningar automatiskt".

SPARA.
Stäng ned mailprogrammet helt och starta om det.

Allmänna instruktioner som fungerar på alla enheter (Engelska)

CHANGE user-domain.xyz to your own domain !!

Secure SSL/TLS Settings
Username: xxx@user-domain.xyz
Password: Use the email account’s password.
Incoming Server: mail.wopsa.se
  • IMAP Port: 993
  • POP3 Port: 995
Outgoing Server: mail.wopsa.se
  • SMTP Port: 465
IMAP, POP3, and SMTP require authentication.

Non-SSL Settings
Username: drift@wopsa.se
Password: Use the email account’s password.
Incoming Server: mail.wopsa.se
  • IMAP Port: 143
  • POP3 Port: 110
Outgoing Server: mail.wopsa.se
  • SMTP Port: 25
IMAP, POP3, and SMTP require authentication.

Wopsa Webbhotell - E-postinställningar