Skapa en underdomän/tilläggsdomän i CPanel

Steg 1: Logga in i CPanel

Det gör du genom att lägga till /cpanel i den adressen du valt, ex, har du valt skola.se blir det www.skola.se/cpanel. I inloggningsrutan fyller du i ditt inloggningsnamn och lösenord.

Steg 2: Skapa domän

När du är inne i CPanel ska du leta upp den rubrik som heter Domains enligt bild nedan:

Klicka sedan på ikonen Tilläggsdomäner/Addon Domains. När du har kommit till nästa ska du fylla i den information som krävs. Fyll i ditt nya domännamn, som i nedan exempel.

Det fält som heter Underdomän kommer då att fyllas i med det namn du har valt. I exemplet ovan blir det exempel.

I det sista fältet väljer du i vilken mapp du ska spara domänen i. Du kan här välja det förvalda eller skriva in en sökväg till önskad mapp.

Tryck sedan på lägg till domän och underdomänen skapas.