Steg 1: Logga in i CPanel

Det gör du genom att lägga till /cpanel i den adressen du valt, ex, har du valt skola.se blir det www.skola.se/cpanel. I inloggningsrutan fyller du i ditt inloggningsnamn och lösenord.

Steg 2: Sätta upp eposkonto

När du har loggat in och är på första sidan ska du leta upp ikonen som heter E-postkonton, se bild.

Fyll sedan i de uppgifter som efterfrågas. Välj ett namn i rutan Email, tänk på att namnet inte får innehålla mellanslag eller åäö.

Välj sedan ett lösenord i Password och fyll sedan i det igen i fältet Lösenord (igen).

Det sista du behöver göra är att välja storlek på din inbox. Antingen väljer du ett visst antal MB eller obegränsat. Detta avgör du själv med åtanke på vad du ska ha ditt Epostkonto till. Detta går även att ändra i efterhand om du behöver mer plats.

När det är gjort klickar du på Skapa konto. Därefter är kontot klart att användas.