Wopsa tar backup 1-3 ggr per vecka som vi kallar för "Daglig backup".
Den dagliga backupen finns lokalt på servern och kan även nås av er själv via cPanel för att återställa
tex en databas, en mapp med filer eller hela kontot.

VI RÅDER ER ATT SPARA ELLER SKAPA EN EGEN BACKUP SOM NI LADDAR HEM TILL ER EGNA DATOR !!
Det är bra att göra detta en gång i månaden kanske så ni är oberoende av Wopsas backuper fall i fall något skulle
händer med er webbplats och Wopsas backup av någon anledning inte finns/fungerat som det skall för just ert konto
under den period ni behöver den.

Ni kan skapa backup via cPanel på hela ert konto (mail, DB, filer, inställningar mm) eller delar av det bara, som te.x bada Mysql.

Enklast att ta en backup är via cPanel och "Backup Wizard" (Backup Guide).
Klicka på Backup Guide och välj sedan "Backup" knappen.
Välj sedan "Full Backup" och välj sedan om ni vill spara/överföra backupen till ett FTP konto någonstans (egen dator, annat webbhotell, google drive mm)
antingen som vanlig packad fil eller som en krypterad sparad fil. Eller så väljer ni Home Directory vilket är detsamma som er egna mapp
hos Wopsa där ni kan logga in via FTP eller använda "Download" länken som visas sen.

OBS: TÄNK på att ha minst dubbla utrymmet ledigt innan ni börjar!
Om i har ett vanligt PRO konto ingår det 10GB utrymme. Använder ni 3GB så finns det gott om plats för att skapa backupen.
Använder ni 8GB så kan inte hela backupen skapas !!!
Kontakta support eller rensa ert konto från "gamla backups kanske" eller logfiler mm så ni får plats.
Men ni kan temporärt få mer utrymme av support för att kunna skapa en backup ni vill ladda hem.

Läs mer info i cPanel under Backup Wizard!
Ni kan också välja att ta backup på mysql DB's först, ladda hem och sen redan bort den. Sen tar ni backup på filerna ..... osv.

Ni gör samma sak med en restore/återställning - se all info som finns under Backup och Backup Wizard (guide) i cPanel!!